[Referentiecase Babassu Brands]

Referentiecase

Babassu Brands

Vertrouwd door 100+ klanten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Babassu Brands
[Babassu Brands]

Waar orders voorheen vaak via telefoon of mail gedaan werden, ziet Babassu Brands dat dit proces veel vaker online gaat. ‘’Er bestellen veel meer mensen online, dat scheelt ons een hoop tijd en fouten."

[referentiecase Babassu Brands]

Babassu Brands is dé groothandel van luxe verzorgingsproducten en parfums voor de retailbranche en beautysalons. De organisatie ontstond als de salon Babassu en breidde al snel uit naar het retailconcept Babassu Brands. Gespecialiseerd in het hogere segment weet de organisatie precies hoe ze hun klanten en afnemers van de producten in de watten moeten leggen.

Uitdaging

Raoul Bissecker, CEO en founder van Babassu Brands, vertelt dat het ontstaan van de webshop geen overbodige luxe was. "Vroeger werden orders via telefoon of per mail bij ons gedaan en dan liggen vergissingen binnen onze branche snel voor de hand. Van één product kunnen er namelijk wel vijf verschillende versies zijn. We hebben al vrij snel geprobeerd dit te optimaliseren met het inzetten van een website waar klanten hun bestellingen konden doen. Maar deze website bood niet het maatwerk waar we naar op zoek waren. We merkten dat weinig mensen er gebruik van maakten en wilde juist het aantal online bestellingen verhogen."

referentiecase Babassu Brands Solvisoft1De gebruiksvriendelijkheid was onvoldoende en we waren veel tijd kwijt aan updates en onderhoud’’, voegt Melanie van der Meij, Sales Support bij Babassu Brands toe. ‘’Omdat het inrichten en maken van een nieuwe webshop nogal een operatie is, was het niet gemakkelijk om zomaar afscheid te nemen. Op een gegeven moment wil én moet je die stap voorwaarts maken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere partij en hebben we ons uiterste best gedaan om samen een state of the art-website te ontwikkelen.""

Er wordt gesproken in normale mensentaal. Dat is ook wel fijn, dat we het begrijpen.

Oplossing

De oplossing werd uiteindelijk aangedragen door hun administratieve partner Multivers (Software Gemak). "Het grote pluspunt was dat Solvisoft ons geadviseerd werd door Multivers’’, zegt Bissecker. ‘’We hebben toen kennisgemaakt op het kantoor in Andelst en we hebben daar demo’s referentiecase Babassu Brands Solvisoft2gehad. Er werden ons ook allerlei oplossingen aangedragen die meer konden dan onze huidige webshop, zoals het opslaan van alle beelden en video’s die we van verschillende merken hebben. Klanten hoeven dan niet steeds te bellen met de vraag of we deze toe kunnen sturen, ze kunnen nu alles op onze website vinden. In de demo’s kwam ook de gebruiksvriendelijkheid van de webshop naar voren. Dat heeft ons doen besluiten om het traject in te gaan."

Over de samenwerking met Solvisoft zeggen Bissecker en Van der Meij, het volgende: "De service en follow-up is heel erg goed. Onze consultant vanuit Solvisoft denkt echt mee en zit heel oplossingsgericht met ons aan tafel. Samen zorgen we ervoor dat we blijven ontwikkelen en wordt er gekeken hoe we dingen kunnen realiseren die wij bedenken. En dat alles doen ze in normale mensentaal, dat is ook wel fijn dat we het begrijpen. Daar zijn we heel positief over."

Resultaat

Waar orders voorheen vaak via telefoon of mail gedaan werden, ziet Babassu Brands dat dit proces veel vaker online gaat. ‘’Er bestellen veel meer mensen online, dat scheelt ons een hoop tijd en fouten. Ook is er hierdoor veel meer tijd om andere dingen op te pakken,’’ vertelt Van der Meij. Groot voordeel dat hierbij speelt is dat bestellingen automatisch verwerkt worden door het ERP-systeem Multivers (Software Gemak). "We merken gewoon dat bestellen nu veel gemakkelijker gaat dan voorheen. Het is niet zo dat onze omzet gestegen is doordat bestellingen online verlopen. Klanten bestellen op een andere manier, wat ons dan weer werk scheelt."

referentiecase Babassu Brands Solvisoft3Onderdeel van de webshop is een loyaliteitsprogramma. Dit programma hadden zij via de oude webshop en het behouden van dit programma was een voorwaarde om van start te kunnen gaan met Solvisoft, zo vertelt ook Bissecker. "In onze branche heb je ondersteunende producten nodig, zoals testers om te etaleren. Deze zijn niet gratis en kunnen wij dus niet ongelimiteerd cadeau geven. Binnen het loyaliteitsprogramma kunnen klanten een bepaald percentage van hun order sparen als budget om ondersteuningsmateriaal mee te kopen. Dit was niet standaard mogelijk binnen de webshop, maar heeft Solvisoft voor ons ontwikkeld en dit werkt zeker naar wens."

"Toen we met het project gingen starten hadden we als maatstaf een site van een concullega op het oog. Wij bestellen daar zelf ook met onze winkels en we vonden dat een hele fijne en gebruiksvriendelijke site. Zoiets wilde we eigenlijk ook bouwen en hebben daar een paar dingen vanaf gekeken. Uiteindelijk kregen we van een klant, die niet wist dat we die site als aspiratieniveau hadden genomen, de mededeling dat ze onze site beter vond dan die van onze concullega. Dat doel hebben we dus al bereikt," zegt Van der Meij trots.

Toekomst

Babassu Brands heeft nog veel plannen met de doorontwikkeling van de webshop. "We hebben nog een aantal grote klanten die nog niet via de website bestellen. Zij mailen automatisch hun bestelling via een bestelformulier. We zouden deze bestellingen ook graag via de webshop laten verlopen in de toekomst," zegt Bissecker. Een OCI-koppeling zou hierbij een passende oplossing bieden, omdat klanten dan gemakkelijk rechtstreeks bij ons kunnen bestellen via hun ERP-systeem. "Daarnaast hebben we bepaalde aanbiedingen, bijvoorbeeld dat klanten vijf stuks bestellen en betalen, dat zij zes stuks krijgen. Of dat ze een cadeautje krijgen bij een bepaalde afname. Bij deze acties willen we dat het loyaliteitsprogramma tijdelijk uitgeschakeld wordt. Dat soort constructies zijn niet standaard mogelijk in de webshop waardoor deze acties nog niet via de webshop besteld kunnen worden. Solvisoft is hier hard mee bezig om daarvoor oplossingen te bedenken zodat echt alle bestellingen via de webshop kunnen gaan."

Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels

[Download direct gratis onze E-Commerce whitepaper voor de groothandels ]

Download